Rhythm

Eric Pigmans

Erik Pigmans is de drummer van de band. De muzikale carrière van Erik is begonnen met het bespelen van de gitaar als een van de opvoedkundige elementen van zijn ouders. Hij wilde beslist geen blokfluit spelen, zoals zijn broer en zus gedaan hebben, dus mocht hij gelukkig een ander instrument kiezen. Dit werd dus de gitaar. Op zijn 10e is Erik begonnen met trompet spelen door lid te worden van de St. Harmonie Aurora in Leerdam. Dat heeft hij zo’n 10 à 11 jaar gedaan en is toen slagwerk gaan doen, wat hij nu ongeveer 10 jaar doet. Hij speelt inmiddels al weer 6 jaar bij Casey’s Big Band.

Rob Reijman

Rob ReijmanRob Reijman (1952) speelde al gitaar in zijn eerste bandje op de lagere school. Op zijn veertiende ging hij verder op basgitaar toen hij als één van de drie gitaristen in zijn bandje door loting tot basgitarist werd aangewezen – een gelukkige loop van het lot, bleek achteraf. Op zijn achttiende begonnen met klassieke contrabaslessen bij Loek Kortekaas, eerste bassist van het Residentieorkest in Den Haag. Op zijn 22e begon hij zijn bigband loopbaan bij de Original MCC Bigband in Den Haag waar hij een aantal jaren heeft gespeeld, radio optredens verzorgd en een grammofoonplaat opgenomen. Tegelijkertijd speelde hij in diverse andere formaties: de popgroep Phase, en in de Volksmuziekgroep I Laiki Musiki met voornamelijk Balkan repertoire. De laatste jaren heeft hij zich vooral bezighouden met Braziliaanse muziek en speelde o.a. samen met Josee Koning. Sinds 2 jaar weer actief in de bigband muziek (“oude liefde roest niet”) en heeft hij achtereenvolgens gespeeld bij de Jalafusi Bigband in Ede (als invaller), Bigband Rivierenland in Neerijnen (als invaller), en Bigband Gorcum. Bij Casey’s voelt hij zich nu helemaal thuis. Rob is bovendien bouwer van (bas-)gitaren en expert op het gebied van reparatie van versterkers.

Pieter van der Burg

Pieter van der BurgPieter van der Burg (1968) begint op zʼn 20ste met gitaar spelen, en vormt al snel een (rock)bandje met vrienden, gaat op gitaar les in Utrecht. Maakt via een bevriende trompettist kennis met jazz muziek. Deze trompettist nodigt hem uit om te komen spelen bij Caseyʼs. Gaandeweg word Pieter steeds enthousiaster voor deze bigband muziek. Speelde daarnaast ook in een soul cover band (CFK and The Horny Horns) en in de rockband 28 Stitches. Na 7 jaar afwezigheid weer terug bij Caseyʼs (sinds april 2012) en nog steeds enthousiast. Speelt daarnaast ook in de Soul Cover band A League of Legends.

Piano

Deze positie is momenteel vacant, voor meer informatie stuur een mail naar bart@orchardsolutions.nl