Trombone

Peter van Hemert

Peter van Hemert Peter (1958) is geboren en getogen in Zaltbommel. Hij heeft gestimuleerd door zijn vaderdie zijn hele leven Euphonium heeft gespeeld zijn eerste muzikale stappen gezet vanaf 10 jarige leeftijd bij Harmonie Gen. Karel van der Heyden. Allereerst heeft hij pogingen gedaan tonen uit een klaroen (trompet zonder ventiel) te krijgen, maar al snel kwam hij met een ventieltrombone thuis, die na een jaartje werd omgewisseld voor zijn eerste tenortuba (euphonium). Zijn muzikale opleiding heeft Peter met name te danken aan Henk Jansen. Deze heeft hem zowel in theorie als in praktijk op de Euphonium opgeleid tot het niveau van het C-diploma. Ondertussen was Peter ook vanaf 14-jarige leeftijd nauw betrokken bij blaaskapel de Mispelkrakers. In 1980 heeft Peter bij de Geniekapel zijn diensttijd als muzikant vervuld. Korte tijd heeft hij op euphonium toen ook lessen gevolgd bij Piet Joris en later ook bij Steven Mead. Vanaf 1984 heeft Peter ook Euphonium gespeeld bij o.a. De Gildenbonds Harmonie Boxtel, Andels Fanfare Korps en Brassband Vinkeveen.

Omstreeks 1994 is Peter naast Euphonium geleidelijk aan ook (schuif)Trombone gaan spelen. Na wat pogingen de Trombone zelf onder de knie te krijgen heeft hij les gevolgd bij Gerard de Krom en in dat kader ook meegespeeld in een trombonekwartet. Omdat hij op Trombone ook wel eens wat andere muziek wilde spelen is Peter omstreeks het jaar 2000 lid geworden bij Casey’s Big Band waar hij desgewenst Bas- of Tenortrombone speelt. Peter is verder nog altijd actief op (Bas)trombone bij de Gildenbondsharmonie Boxtel en sinds een tweetal jaren ook weer op Euphonium bij het tussenorkest Intermezzo van de Fanfare DES te Hedel.

Ton Ebben

Ton Ebben
Ton (1947) woont in Deest, een dorpje in het Land van Maas en Waal. Op 12 jarige leeftijd werd hij lid van Harmonie Eendracht te Deest en kreeg zijn opleiding op cornet van een ervaren muzikant uit het korps. Tijdens de vervulling van zijn militaire dienstplicht werd hij muzikant bij het Trompetterkorps der Artillerie in Breda. Anders dan de naam doet vermoeden was dit korps een fanfaregezelschap. Na zijn diensttijd is hij voor zijn werk vertrokken naar Velp bij Grave en heeft daar enkele jaren gespeeld bij de fanfare te Schaijk. Weer terug in Deest was hij in 1992 een van de oprichters en muzikant van de ‘De Waalkantmuzikanten’. Deze kapel legde zich toe op Böhmische en Moravische muziek. Naast diverse landskampioenschappen in de hoogste klasse bereikte deze kapel in 2001 het Europese kampioenschap in de hoogste klasse. In deze kapel speelde hij het eerste jaar op een ventieltrombone maar schakelde daarna over naar de schuiftrombone. René van Haaren, destijds trombonist bij de Koninklijke Luchtmachtkapel, heeft hem geprobeerd de kneepjes van het schuiven bij te brengen. In 2017 is hij lid geworden van Casey’s Big Band waar het derde trombonist is.

Bram Neuteboom

Bram NeuteboomBram Neuteboom is op 9-jarige leeftijd zijn muzikale ontdekkingstocht begonnen in de wereld van HaFa. Met name de NS Harmonie zorgde voor een brede kennismaking met klassieke en lichte muziek. Een ontdekkingstocht langs diverse bandjes volgde, om daarna deel uit te maken van de Utrechtse soul formatie The Chain Gang. Vanaf het begin van de jaren negentig gaat de aandacht onder meer uit naar het spelen van jazz in bigband formaties: Sweet Blossom Orchestra, The Caledonians BigBand, The Roaring Railroad Orchestra. Na een muzikaal sabbatical van 2 jaar is in 2014 de muzikale draad weer opgepakt. Sinds 2015 maakt Bram onderdeel uit van de line-up van Casey’s Bigband.

Simone de Bruin

 Simone speelde en kreeg les vanaf haar 8ste tot aan haar 16de jaar op klassiek orgel. Daarna is zij trombone les gaan nemen i.v.m. een vacature bij de harmonie (inmiddels ook  vrouwen toegestaan) en heeft trombone leren spelen op een instrument dat bij iemand aan de muur hing met droogbloemen erin. Tijdens haar studie heeft ze weinig muziek gemaakt, maar vanaf 1996 is ze bij Bigband Bennekom gekomen, om vervolgens over te stappen naar Casey’s Bigband waar ze nog altijd speelt.