Trombone

 

Peter van Hemert

Peter van Hemert Peter (1958) is geboren en getogen in Zaltbommel. Hij heeft gestimuleerd door zijn vaderdie zijn hele leven Euphonium heeft gespeeld zijn eerste muzikale stappen gezet vanaf 10 jarige leeftijd bij Harmonie Gen. Karel van der Heyden. Allereerst heeft hij pogingen gedaan tonen uit een klaroen (trompet zonder ventiel) te krijgen, maar al snel kwam hij met een ventieltrombone thuis, die na een jaartje werd omgewisseld voor zijn eerste tenortuba (euphonium). Zijn muzikale opleiding heeft Peter met name te danken aan Henk Jansen. Deze heeft hem zowel in theorie als in praktijk op de Euphonium opgeleid tot het niveau van het C-diploma. Ondertussen was Peter ook vanaf 14-jarige leeftijd nauw betrokken bij blaaskapel de Mispelkrakers. In 1980 heeft Peter bij de Geniekapel zijn diensttijd als muzikant vervuld. Korte tijd heeft hij op euphonium toen ook lessen gevolgd bij Piet Joris en later ook bij Steven Mead. Vanaf 1984 heeft Peter ook Euphonium gespeeld bij o.a. De Gildenbonds Harmonie Boxtel, Andels Fanfare Korps en Brassband Vinkeveen.

Omstreeks 1994 is Peter naast Euphonium geleidelijk aan ook (schuif)Trombone gaan spelen. Na wat pogingen de Trombone zelf onder de knie te krijgen heeft hij les gevolgd bij Gerard de Krom en in dat kader ook meegespeeld in een trombonekwartet. Omdat hij op Trombone ook wel eens wat andere muziek wilde spelen is Peter omstreeks het jaar 2000 lid geworden bij Casey’s Big Band waar hij desgewenst Bas- of Tenortrombone speelt. Peter is verder nog altijd actief op (Bas)trombone bij de Gildenbondsharmonie Boxtel en sinds een tweetal jaren ook weer op Euphonium bij het tussenorkest Intermezzo van de Fanfare DES te Hedel.

Bert Grevelink


Bert heeft een instrument leren spelen in diverse brassbands van het Leger des Heils. Zijn passie bleek te liggen in het bespelen van de trombone. Muzikaal verbrede hij zijn horizon naar o.a. Brassband Vinkeveen.
Na een jaren lange stilte op het muzikale vlak, waarin zowel de trombone en als big band jazz bleven lonken, pakte hij onder leiding van jazz-trombonist Simon Pugsley in 2014 de draad weer op. Na bands als de Weathertown Bigband en de BlueSky Bigband heeft Bert sinds 2020 zijn muzikale thuis gevonden bij Casey’s Bigband.

Bram Neuteboom

Bram Neuteboom

Bram Neuteboom is op 9-jarige leeftijd zijn muzikale ontdekkingstocht begonnen in de wereld van HaFa. Met name de NS Harmonie zorgde voor een brede kennismaking met klassieke en lichte muziek. Een ontdekkingstocht langs diverse bandjes volgde, om daarna deel uit te maken van de Utrechtse soul formatie The Chain Gang. Vanaf het begin van de jaren negentig gaat de aandacht onder meer uit naar het spelen van jazz in bigband formaties: Sweet Blossom Orchestra, The Caledonians BigBand, The Roaring Railroad Orchestra. Na een muzikaal sabbatical van 2 jaar is in 2014 de muzikale draad weer opgepakt. Sinds 2015 maakt Bram onderdeel uit van de line-up van Casey’s Bigband.

Simone de Bruin

 Simone speelde en kreeg les vanaf haar 8ste tot aan haar 16de jaar op klassiek orgel. Daarna is zij trombone les gaan nemen i.v.m. een vacature bij de harmonie (inmiddels ook  vrouwen toegestaan) en heeft trombone leren spelen op een instrument dat bij iemand aan de muur hing met droogbloemen erin. Tijdens haar studie heeft ze weinig muziek gemaakt, maar vanaf 1996 is ze bij Bigband Bennekom gekomen, om vervolgens over te stappen naar Casey’s Bigband waar ze nog altijd speelt.