Trompet/Bugel

Daan Shaaij

Daan ShaaijOp 8 jarige (1968) leeftijd is Daan(tje) begonnen bij de plaatselijke Harmonie, en ging al met 17 jaar in zijn eerste bruiloften en partijen bandje spelen. In 1981 in miltaire dienst waar hij 14 maanden bij het ‘Fanfarekorps der Artillerie’ heeft gespeeld. Daarna speelde Daan in verschillende  (pop)bands waaronder: The Phones ,Nancy Works on Payday, de Maino Remmers Big Band en de muziektheater groep STOIDS die toen de 2de prijs heeft gewonnen bij de grote prijs van Nederland. Dat waren niet de enige muzikale dingen waar Daan mee bezig was, in die zelfde tijd speelde Daan ook al bij Casey’s Big Band en dat is dus bijna vanaf de oprichting. In 1987 heeft Daan 2jaar bij het Circusorkest van Circus Mullens gespeeld en daarna een jaar met een Zwitsers Galaorkest door Oostenrijk en Zwitserland getourd.Op dit moment speelt hij met de blazerssectie ‘TheHangoverHorns’ bij verschillende bands waaronder: The P-Alley band ,CFK, CaptainHeartbeat en recent bij SoulSacrifice, Hit-It en de band Soulpower ook maakt hij met veel plezier deel uit van de ‘Biggels Big Band’ uit Amsterdam en is daar de leadtrompettist. Daan heeft ook nog de allerlaatste voorstellingen van de theatergroep de ‘Dogtroep’ mogen mee spelen.

Leo Spaargaren

Leo SpaargarenIn 1955 (8jaar) is Leo begonnen met het bugel leren spelen bij de fanfare waarin hij al op 13 jarige leeftijd de Solo bugel partij mocht spelen. Ingegeven door het boerenkapel werk heeft Leo in het begin veel op bruiloften en partijen gespeeld en is later bij het orkest van een een amateur revue gezelschap Omezba terechtgekomen. Eerste Big Band evaring opgedaan bij Hans van der Veen waarmee in 1966 de eerste prijs gewonnen werd bij het Loosdrechts jazz concours. Tijdens zijn dienstijd heeft Leo deelgenomen aan de Fanfare van de Cavalerie. Sinds 1970 is hij al lid van de huidige Blue Tone Big Band en is daar vanaf 1977 de Lead trompettist. Sinds 1988 Leidt Leo trompetsectie bij Casey’s.

Henk de Uyl

Henk de UylHenk is van 1953 een goed bouwjaar dus. Op 10-jarige leeftijd is hij begonnen op bugel bij de Leerdamse fanfare De Bazuin. Later is Henk overgestapt naar trompet. Hij heeft ook veel gespeeld in bruiloften-en-partijen-bandjes. Na de opleiding op de muziekschool, waar hij nu docent is, ging Henk in 1974 in militaire dienst bij het Tambourkorps van de Intendance. Daar werd de hele dag muziek gemaakt, en dat vond hij te gek en wilde daarom niet meer naar zijn kantoorbaantje terug. In 1975 is hij begonnen met trompetstudie op het conservatorium in Tilburg en stapte een jaar later over naar het conservatorium te Utrecht. Daar kreeg hij les van Willem v.d. Vliet. Een fantastische docent met een zeer goede visie op embouchure, ademhaling etc.. In 1981 studeerde Henk af en ging lesgeven op de muziekschool in Tiel. Na een aantal jaren kon hij in Gorinchem gaan lesgeven, Henk heeft daar nu een full-time baan, 50 % docent klein-koper, 50 % coordinator Onderwijs (projecten i.s.m. het basisonderwijs).Uitvoerend speelt Henk o.a. in een symphonie orkest dat zich bezig houdt met koorbegeleidingen. Op het repertoire staan dan stukken o.a. van Bach, Handel, Haydn, Mozart etc.. Wat betreft de lichte muziek: dixieland-orkest en Casey’s bigband.

Maarten Schimmel

Momenteel nog geen informatie beschikbaar over Maarten